Behind the BBQ
Zeg maar gewoon Hans,
Vanaf jonge leeftijd al gek op koken, eten... en dan vooral lekker eten, met alles wat daarbij hoort.
Uit eten begon voor mij altijd met een kijkje in de keuken en een praatje met de kok, geweldig interessant en zeer leerzaam.
Middels cursussen, workshops tot zelfs een masterclass in de keuken bij- en met Cas Spijkers groeide mijn hobby uit tot een ware Passie waar altijd de keus voor kwaliteits producten voorop staat.
Stoofschotels, die de hele dag in gietijzeren pannen op een petroleum stelletje pruttelden, en daardoor extreem veel smaak kregen, hadden lange tijd mijn voorkeur, totdat ik in aanraking kwam met het 'Low & Slow' smoken van vlees op een BBQ-Smoker.
Ik proefde extreem mals vlees met een overweldigende smaak wat gedurende 6 tot wel 18 uur op een hout gestookte BBQ-Smoker bij lage temperatuur gegaard wordt. Anders dan bij een 'normale BBQ' komt het vlees niet in direct contact met het vuur/kooltjes, het vlees wordt 'gerookt' gegaard. Kunst is om gedurende de lange bereidingstijd de temperatuur constant te houden en de 'rook' niet een te overheersende smaak aan het gerecht te laten geven, hierbij is met recht aandacht en passie nodig, helemaal mijn ding.
Ik raakte helemaal gefascineerd door het fenomeen BBQ, er bleken zelfs nationale en internationale wedstrijden met gecertificeerde jury-leden te bestaan. Een bijzondere wereld met gedreven mensen ,waarvan sommigen zelfs hun eigen BBQ-smokers bouwen, en die vaak eigen kruiden mixen (rubs) en sauzen maken.
Hierdoor geïnspireerd ben ik oa aan BBQ wedstrijden gaan meedoen en ook aan de Dutch Oven Cookoff, een wedstrijd waarbij uitsluitend met vuur- en met gietijzeren pannen gewerkt mag worden, helemaal geweldig.
Als hobby begonnen, is dit nu uitgegroeid tot het ‘bedrijf’ Smokey's Choice BBQ ...de Passie voor lekker en kwaliteit staan echter nog steeds bovenaan.
Vanaf jonge leeftijd al gek op koken, eten... en dan vooral lekker eten, met alles wat daarbij hoort.
Uit eten begon voor mij altijd met een kijkje in de keuken en een praatje met de kok, geweldig interessant en zeer leerzaam.
Middels cursussen, workshops tot zelfs een masterclass in de keuken bij- en met Cas Spijkers groeide mijn hobby uit tot een ware Passie waar altijd de keus voor kwaliteits producten voorop staat.
Stoofschotels, die de hele dag in gietijzeren pannen op een petroleum stelletje pruttelden, en daardoor extreem veel smaak kregen, hadden lange tijd mijn voorkeur, totdat ik in aanraking kwam met het 'Low & Slow' smoken van vlees op een BBQ-Smoker.
Ik proefde extreem mals vlees met een overweldigende smaak wat gedurende 6 tot wel 18 uur op een hout gestookte BBQ-Smoker bij lage temperatuur gegaard wordt. Anders dan bij een 'normale BBQ' komt het vlees niet in direct contact met het vuur/kooltjes, het vlees wordt 'gerookt' gegaard. Kunst is om gedurende de lange bereidingstijd de temperatuur constant te houden en de 'rook' niet een te overheersende smaak aan het gerecht te laten geven, hierbij is met recht aandacht en passie nodig, helemaal mijn ding.
Ik raakte helemaal gefascineerd door het fenomeen BBQ, er bleken zelfs nationale en internationale wedstrijden met gecertificeerde jury-leden te bestaan. Een bijzondere wereld met gedreven mensen ,waarvan sommigen zelfs hun eigen BBQ-smokers bouwen, en die vaak eigen kruiden mixen (rubs) en sauzen maken.
Hierdoor geïnspireerd ben ik oa aan BBQ wedstrijden gaan meedoen en ook aan de Dutch Oven Cookoff, een wedstrijd waarbij uitsluitend met vuur- en met gietijzeren pannen gewerkt mag worden, helemaal geweldig.
Als hobby begonnen, is dit nu uitgegroeid tot het ‘bedrijf’ Smokey's Choice BBQ ...de Passie voor lekker en kwaliteit staan echter nog steeds bovenaan.